A Zenekar

INDUL A RABLÁS
A RABLÓBANDA zenekart 1998. december 27-én alapította Abrudbányay „Rudolf” Tamás és Götz „cOOpe” Norbert. Rudi ezen a napon írta meg a „Valóban a valómban” c. számot, amely hatására úgy érezték, hogy zenekart kell alapítani. Eleinte Rudi lakásán zajongtak dobos nélkül, majd következő év áprilisában dobosként csatlakozott a zenekarhoz a bálizenész osztálytárs, Ignácz „Igi” Zsolt is. Igivel próbatermi körülmények között rögzítették első demójukat, ami az „INDUL A RABLÁS” címet kapta és 1999. május 3-án megtartották első koncertjüket a küzépiskolájuk kollégiumában.

MESSZIRŐL JÖTT EGY GONDOLAT ÉS NEM BÍRTUNK MAGUNKKAL
1999 őszén Igi-t Dinnyés „Döme” Attila váltotta a dob mögött és ezzel kialakult a Zenekar első hosszabb ideig fennmaradó felállása, ami 2002 augusztusáig tartott. Dömével újravették az INDUL A RABLÁS-t még mindig próbatermi körülmények között és kiegészítették további négy számmal, melyek a nyár folyamán íródtak. A 2000-es évben még egy demót rögzítettek „MESSZIRŐL JÖTT GONDOLATOK” címmel, valamivel jobb minőségben mint az előző demót, de még mindig próbatermi körülmények között. Az év folyamán felléptek a Pepszi Szigeten és a Diákfesztivál2000 keretében a Petőfi Csarnokban is. Az év végén Dömét és cOOpet besorozták, így 2001 augusztusáig mindössze csak egy koncertet tartottak. 2001 decemberében rögzítették a „Nem Bírok Magammal”-ra keresztelt első stúdiólemezüket a pécsi Fidó Hangstúdióban. A Zenekar később az összes többi lemezét is itt rögzítette. 2002 elején lemezbemutató oszrágos turnéra indultak a RÓZSASZÍN PITTBULL és az ALJAS KÚSZÓBAB társoságában. A turné végén cOOpe átigazolt az Aljas Kúszóbabba, a RABLÓBANDA basszusgitárosi posztot az őszi koncerteken Botos „Atek” Attila vette át a ROCKETS zenekarból

VALAHOL, VALAMIKOR…
2002 decemberében ismét változás történt a Zenekarban: Németh Ferenc váltotta Ateket a basszusgitár poszton és másodgitárosként a zenekarba került Horváth „Pajesz” Attila is, ám ő 2003 májusában távozott. 2004-ben rögzítették a pályafutásuk legsikeresebb lemezét amely „VALAHOL, VALAMIKOR” címet kapta. A lemez nagyon sok új rajongót hozott a zenekarnak és nagyon jó koncerteket is tartottak. Rudi azonban egyre kevésbbé szimpatizált a névvel és ezért 2005-ben egy rövid ideig POST FUCKTUM néven koncerteztek, de 2006-ra már ismét RABLÓBANDA állt a plakátokon.

10
2007-ben a Zenekart két évre elhagyta Döme. Helyére Kresz Máté került (SIBERIA, TRIBY, HARD RICE), valamit ismét kiegészültek egy másodgitárossal, Tímár „Timm” András (HARD RICE) személyében. 2008 tavaszán Feró is elhagyta a Zenekart, mert Budapestre költözött a feleségéhez. Előtte azonban még rögzítették a RABLÓBANDA jubileumi lemezét, amely a „10” címet kapta, utalva a Zenekar életkorára és a lemezen szereplő számok darabszámára. A basszusgitáros szerepét Mucsi Bálint vette át, de külföldi munkatervei miatt pár koncert után ő is távozott, nagyjából Timmel együtt. 2009 elején Máté áttért pár hónapra basszusgitárra és behozta a TRIBY Zenekarból Czinder Gábor szólógitárost, valamint visszatért Döme is. Ez a felállás is nagyon rövid életű volt, mert tavaszra Máté is távozott. Előtte viszont méltó módon megünnepelték a 10 éves születésnapjukat. A jubileumi koncerten majdnem az összes régi tag fellépett egy-két dal erejéig.

EZ VOLT MINDEN TETTÜNK
2009 nyarára alakult ki az utolsó, végleges felállás. Mátét Kiss „MagasAti” Attila váltotta a basszusgitár poszton, akit a „KORIANDER” és „ROCKOLYA” zenekarokból ismerhet a nagyérdemű. Ebben a felállásban rögzítették utolsó lemezüket „MINDEN TETTEM” címmel 2009 őszén. A lemez szépen összefoglalta a zenekar pályafutását. Olyan számok kerültek fel, a több, mint 10 évből amelyeket a közönség már ismerhetett koncertekről, de korábban soha, vagy pedig csak nagyon rossz minőségben lettek rögzítve. A Zenekar 2010 elején rövid lemezbemutató turnéra indult, majd 2010. május 29-én Rudi – ráunva a Zenekarral együtt járó egyre több negatívummal – egy pécsi koncert előtt bejelentette a távozását és kezdeményezte egy új zenekar létrehozását teljesen új alapokon. Így a RABLÓBANDA megszűnt.

UTÓÉLET
A tagok 2010 nyarától a D.A.T.’z zenekarban folytatták a zenélést. Eleinte a MINDEN TETTEM című lemez számaival koncerteztek, Közben folyamatosan íródtak az új dalok, melyek zeneileg bár sokkal kiforrottabbak lettek, de a zenekar soha nem ért a RABLÓBANDA nyomába. Döme 2010 augusztusában nagyjából 3/4 évre kiszállt, a dobok mögé Horváth Barnabás került. 2011 másujásban Döme visszatért és MagasAtit váltotta a basszusgitár poszton. Gábor 2012 júniusában szállt ki a D.A.T.’z-ből, hogy a HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK dobosa lehessen. Innentől a D.A.T.’z már csak trióban folytatta, majd a 2013. december 22-i pécsi koncertjük után a tagok soha többé nem álltak már össze. Bár hivatalosan nem oszlottak fel. Döme jelenleg MagasAtival együtt csinálja a ROCKOLYA zenekart, de mellette az Aszkalapokban is aktívan tevékenykedik. Rudi 2015 és 2017 között a DETTY JUJU gitárosaként tevékenykedett. A 2016-ban elkészült Dreamcatcher című lemezen lemezen működött közre, mint gitáros és basszusgitáros, valamint ő programozta a dobot is. 2017 decemberében végleg visszavonult a deszkákról, azóta családapaként éli mindennapjait.

Tagok:
Abrudbányay „Rudolf” Tamás (1998 – 2010 ): ének, gitár, dalszöveg, zene
Götz „cOOpe” Norbert (1998 – 2002): basszusgitár, háttér vokál, dalszöveg, zene, színpadi látványosság
Dinnyés „Döme” Attila (1999 – 2007, 2009 – 2010): dob
Botos „Atek” Attila (2002): basszusgitár
Németh Ferenc (2002 – 2008): basszusgitár
Horváth „Pajesz” Attila (2003): szólógitár
Kresz Máté: dob (2007 – 2008), basszusgitár (2009)
Tímár „Timm” András (2007 – 2008): szólógitár
Czinder Gábor (2009 – 2010): szólógitár
Kiss „MagasAti” Attila (2009 – 2010): basszusgitár